Tillbaka från Huvudstaden!

Hej! 

Nu var det länge sedan jag skrev något här på bloggen eftersom att jag har firat min flickvän som precis fyllt 40 år. Jag lovade att skriva en uppdatering till er på vad vi gjort när jag kom tillbaka så nedan kommer en kort presentation av vår resa….

Eftersom att min förhoppning är att kunna vara anonym på bloggen så vill jag inte lägga ut några bilder på oss där. Av förklarliga skäl fastnade våra anleten på nästan  alla bilder så jag delger er dem där där inte nån av oss linslusar hann hoppa framför kameran…

Den 12 Januari tog vi tåget från Norrland ner till Stockholm och och landade lite trötta men förväntansfulla på huvudstadens perrong på Centralstationen. Den första känsla som slog oss båda var vilka olika typer av individer som ryms i en storstad. Redan på perongen när vi steg av tåget möttes vi av en väldig diversifierad skara människor. Mycket utlänningar, kostymnissar, Allehanda idrottsmänniskor, mammor och pappor, folk höga både till höger och vänster ”på annat än livet” viskade vi lite till varandra! Det var helt enkelt liv i stan, störtskönt om du frågar mig, jag har till viss del saknat pulsen som det innebär att bo i en större stad. Precis när vi kom hem fick vi höra om tragiska dödsskjutningar i Stockholmsområdet och helt plötsligt var det inte så dumt att bo i Norrland ändå!

Till att börja med bodde vi i sviten på Hotell Hilton vid slussen, sannerligen ett mycket fint hotell som jag verkligen kan rekommendera om man vill lyxa till det. Enda negativa jag kunde hitta var att det inte fanns någon spa avdelning (läs pool) där. Iofs kunde man basta i anslutning till omklädningsrummen på gymet, dock inte tillsammans tyvärr vilket vi ville. Viss kompensation fanns då hotellrummet innehöll ett stort härligt badkar som vi frekven utnyttjade under vår vistelse. En annan nackdel var att allt såklart var svindyrt där, men det hade vi räknat med. Nedan ser ni vår härliga utsikt över Stockholm stad från hotellfönstret!

Hotell Hilton

Givetvis kunde vi ibland inte låta bli att beställa roomservice som ni ser nedan….(Morgonrockarna levde vi i på hotellrummet)

Roomservice

 

 

Jag hade bokat in några aktiviteter på förhand och det första vi började med var att åka till Yasuragi spa som är ett Japansk spa i utkanten av Stockholm. Ett smått fantastiskt ställe att besöka med bland annat superhärliga varma källor ute. När vi kom dit fick vi varsin morgonrock, ett par tofflor och badkläder, sen var det bara att bege sig in och njuta, å jäkla vad vi njöt. Jag sa till min min tjej när vi låg ute i en varmkälla att jag historiskt sett ofta blivit sjuk när jag badat ute…..hon skrattade lite….mer om det längre ner!

Rummet som ligger närmast på bilden till höger bosatte vi oss större delen av dagen. Söker man lite avkoppling i en stressig vardag så rekomenderar jag att åka hit (såklart inget sponsrat inlägg vilket aldrig ett inlägg här på bloggen skulle vara. Nu ska man aldrig säga aldrig men ändå!)

yasuragi bassäng

 

Vi åt också lunch på spat och matsedeln där passar min tjej aldeles utmärkt eftersom att hon är helt fast i en variant på sk stenålderskost (kolla upp vad det är om ni vill, orkar inte redovisa det här och nu) och har varit det sedan 2002. Jag käkar mer traditionellt själv men är inte helt främmande för lite juice, ägg och rått kött :). (klicka på bilderna så blir de rätt väg)

Yasuragi lunch

 

 

Den andra aktiviteteten jag hade förbeställt var att vi åt på en krog som hette Oaxen (restaurang med Michelinstjärna). När jag gjorde min förbeställning så kunde jag aldrig ens ana vilken otrolig upplevelse det var att äta där, det var riktigt jävla häftigt alltså. Jag trodde att det skulle vara som att äta på en riktig restaurang fast lite lyxigare, men tji fick jag kan jag säga, det var helt annorlunda, som natt och dag. Egen kypare som hade ögonen på oss hela tiden och direkt fyllde på glaset om det tog slut kuldricka, viner från jordens alla hörn, olika kockar som kom och prenterade de olika maträtterna, personer som fixade till platsen när man gick på toaletten osv, osv. Det var så lyxigt så jag trodde jag var Obama ett tag där. (som norrlandstölp är man inte van sånt där).

Hela upplevelsen (och säkert vinet och snapsarna) fick mig att giva generöst med dricks när kvällen var slut. 700 spänn drämde jag på med till kyparen som hade sprungit livet av sig i 4 timmar i streck för oss under kvällen. Det var min dyraste tip någonsin och min dyraste middag någonsin. 2 flugor i en smäll alltså 🙂 Tyvärr har jag nästan inga bilder där inifrån då det kändes helt fel att fotografera där. Men jag lyckades snika fram kameran på dass så ni kan få se en bild därifrån i alla fall, Haha. synd det stod en kärring utanför och väntade, annars hade jag tagit en bild på hallen också!

 

toa oaxen

 

toa oaxen 2

 

Den sista aktiviteten jag bokat in var en föreställning som hette Lady killers på Oscarsteatern. Föreställningen hade en riktigt vass skådespelarensemble med namn som Johan Rheborg, Suzanne Reuter och Jonas Karlsson. Föreställningen var en komedi och vid vissa valda tillfällen så fick vi skratta riktigt gott. Ska jag vara riktigt ärlig så är teater inte en form som passar mig särskilt bra då jag är mer av en filmkille, men det tar inte bort upplevelsen för det. För människor som uppskattar teater som konstform så var pjäsen garanterat riktigt bra och jag njöt också. Men nästa gång blir det nog en annan aktivitet, kanske!

Ladykiller-532x7251

 

OT gänget 2

 

Vi hann också med ett spontanbesök på Naturhistoriska museet och insåg rätt fort att besöksplatsen definitivt borde infinna ett barn åtminstone förutom oss 2 vuxna. Nästan alla där var barnfamiljer men det hindrade inte oss att strosa runt där. Nedan ser ni jag och min sambo när vi just kommit in och inte hunnit kamma håret ännu…

NHM flera apor

 

Ock så hann jag ta en sista selfie innan vi packade ihop och åkte hem…

NHM apa

 

Det var väl ungefär det vi hann med att göra i Stockholm. Vi åkte Tisdagen den 12 och kom hem igen måndagen den 18. Just ja, det var ju en sak till. Anledningen att jag inte gjort nogon uppdatering på bloggen förrän idag är för att jag knappt orkat sitta upp senaste dagarna. Sista dagen som vi skulle åka hem så började jag känna mig djävligt sliten på Centralen och jag misstänkte snabbt att jag höll på att bli sjuk. Vi köpte en febertermometer på apoteket och nedan ser ni resultatet..

TEMP jag hem

Jag fick en feberfrossa utöver det vanliga och hade över 40 grader i över 3 dygn. Min tjej fick serva mig med vatten då jag knappt orkade stå upp själv. Därefter kom en djävlig hosta som följd och nu senaste dagarna en grym huvudvärk, jag är inte fräsch än, men doch på G.

Jag lyckades givetvis smitta min sambo som i skrivande stund ligger i 40 grader feber och min dotter som också har varit uppe vid 40 strecket och snoosat, nu är hon liksom jag på väg tillbaka till livet. Vete fan vad vi plockade med oss från Stockholm men det var ju bättre att jag fick det sista dagen i stället för första i alla fall! Nedan ser ni dotterns feber till vänster och tjejens nuvarande feber till höger.

Sjuk Tjej

 

Summa sumarum har resan vart fantastisk och aktiviteterna lika så. Det jag kommer att komma ihåg mest var definitivt restaurang besöket vilket verkligen var något extra, dock jävligt dyrt men ändå värt det tycker jag!

Framöver kommer inläggen att handla mer om börsen men det här inlägget blev så lång så jag orkar inte kommentera dessa nu och ni orkar säkerligen inte läsa mer heller. Jag får vara glad om ni orkat läsa så här långt!

Har ni några utflyktsmål ni kan tipsa om i Stockholm eller någon annanstans i Sverige?

 

 

 

 

 

 

4 reaktion på “Tillbaka från Huvudstaden!”

 1. Du har nog upplevt mer av Sthlm på din trip än jag gör på ett år boendes här 🙂 Velat testa Oaxen länge faktiskt. Jag hade inte förstått att det var såå pretentiöst, det är ett minus i min bok.

  1. Tja!

   Ja, jag hade ingen aning heller att det skulle vara sånt djäkla drag alltså, Ramsey kan ju gå och lägga sig :).
   Seriöst så rekommenderar jag stället skarpt och det är mycket möjligt att vi går dit igen när vi besöker huvudstaden nästa gång.

  1. Tack!

   Ja absolut, Oaxen var en upplevelse utöver det vanliga! Kom ihåg bara att beställa med stora vinpaketet 🙂
   Jag rekommenderar det verkligen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *