Fredagsgåtan…Rätta svaret

Hej!

 

(Ok, times up. Det rätta svaret på gåtan är en av varje djur, alltså en apa, en fågel och en fisk. Det rätta svaret lyder att om alla hennes djur var apor utom 2, så är logiskt sett de andra 2 djuren en fågel och en fisk osv osv. Det kan låta väldigt enkelt när man har svaret men i verkliga livet är det inte många som fixar den, prova får du se. Att det var så pass många som fixade rätt svar är jag verkligen imponerad av, på riktigt alltså. Nästa fredag tror jag banne mig att jag kör en ny gåta. Då får jag testa höja svårighetsgraden lite.

Grymt till alla ni som fixade den, bra jobbat!

 

Det var en dam som hette fru djur och hon gillade djur. Alla hennes djur var apor utom 2, alla hennes djur var fåglar utom 2 och alla hennes djur var fiskar utom 2. Resterande djur var kackerlackor. Hur många djur hade fru djur och hur många av varje?

 

 

 

15 reaktion på “Fredagsgåtan…Rätta svaret”

    1. Pfft, blog-mjukvaran klarade inte av data-URL:er och massakrerade dem. Tja, du får väl läsa dem för hand. Kanske det här funkar bättre:

      Lösning ett och lösning två.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *