Uppåt sista tiden

Hej!

Idagså

 

Sista dagarna har det vart rätt bra upp på börsen. Mitt totala portföljvärde hoppar upp och ner och kan diffa så mycket som 100 000 på en vecka nu för tiden. Jag har tagit det lite lugnt med köp senaste 2 veckorna eftersom att min krigskassa började sina. Jag hade 130 000 vid nyår och sista januari hade jag sisådär 40 000 kvar så jag tankade rätt friskt under början av dippen i Januari. Om vi skulle åka på en riktig knall ner i källaren så vill jag icket sakna likvider så mitt fokus just nu är att öka krigskassan igen.

Min strategi har ändrats lite nu senaste tiden när jag sett hur volatil marknaden kan vara. Först hade jag planerat att köpa svenska aktier för ca: 7000 kr per köp, 15 000 för Amerika aktier och 10 000 ungefär för nordiska aktier. Numera har jag gått ifrån den strategin och har under nedgången investerat betydligt mindre summor i de svenska och nordiska bolagen. Jag har ingen särskild strategi numera för att minimera courtagekostnaden utan kör mer på känsla. Amerikanska aktier kommer jag dock att köpa i större partier i framtiden och jag längtar tills coca cola kommer ner på 39-38 dollar nånstans. Då ska jag in med ordentlig summa cash där då jag gillar stabiliteten i den aktien.

Nu har det börjat trilla in lite utdelningar för mig och det känns riktigt kul. Det är dom som ska växa och generera min huvudinkomst i framtiden är det tänkt. För varje utdelning som kommer in på kontot så sätter jag över den på sparkonto Collector där det i alla fall är lite ränta i avvaktan på att investeras i lämpligt objekt efter mitt tycke. I april-maj kommer utdelningarna att komma igång ordentligt då de flesta svenska bolag delar ut då! Så här ser mina utdelningar ut sedan jag började investera på börsen i juni 2015….

indag

 

Mina aktier i dagsläget ser ut som nedan….

ajdiga

 

Synäs i brynäs!

6 reaktion på “Uppåt sista tiden”

 1. Se upp med att flytta pengar mellan konton. Insättningar skattas både på isk och kf, så det blir dyrt att flytta tillbaks pengar när du ska köpa aktier.

  1. Hej!

   Stämmer det verkligen som du säger att det blir skatt om jag flyttar pengar mellan collector och ISK kontot? Det visste jag i så fall inte om, jag visste att det kunde bli någon form av dubbel beskattning om man tog ut och satte in samma summa igen, man skattar samma pengar. Är de det du menar?

   Skatteträsket är jag riktigt usel på, läste på i början men kommer inte ihåg längre, men stämmer det du säger så är det något jag missat. Jag ska absolut kolla upp det snarast.
   Jag för ju pengar mellan sparkonto och ISK hela tiden, många gånger i veckan!

   Jag trodde inte att insättningar från sparkonto Collector beskattades på Avanza. Är det någon som har full koll som kan förklara?

   Tack för kommentaren!

   1. Beskattningen beräknas på värdet på ISK vid ingången av varje kvartal OCH på insatta pengar under året. Så att flytta ut och in pengar innebär att du får beskatta dem fler gånger så att säga.

    1. Hej John!

     Helt korrekt! Det gäller att se upp lite med överföringar mellan konton. Jag har skrivit ett enskilt inlägg om skatten på ISK och tänkte före det inte på att det faktiskt kostar pengar varje gång.

     1. Ja, jag såg ditt inlägg efter jag svarat, jag var visst lite snabb på knappen. Nyss hittat din blogg, och nu har jag läst ifatt. Gillar den och kommer fortsätta följa!

     2. Hej Igen John!
      Jättekul att du gillar bloggen,tack så mycket och välkommen med på resan! Sparar du själv på börsen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *