Det blir inget….

Hej!

Söndagskväll och jag har just satt mig vid dator för att skriva ett inlägg  och jag har en tråkig nyhet att förmedla.

Jag har sålt min Vasaloppsbiljett med tillhörande allt i 2 dagar (boende, buss, mat mm). Det känns lite trist eftersom att jag har lagt vasagubbeut rätt mycket pengar och massor av energi inför Vasan. Men inte bara det, jag har också sagt till alla att jag ska åka så att hoppa av nu är inte kul men det känns som rätt beslut. Anledningen?

 • Haft influensan
 • Kunde inte åka seedningsloppen pga det så måste börja längst bak
 • Boendet var tvungen att säljas senast 21 dagar före start för att man skulle få tillbaka 90% av kostnaden. Hade jag väntat längre hade jag inte fått tillbaka något alls.

Detta innebär att jag har misslyckats med min första utmaning som jag hade satt upp för mig själv. Det är bara att bita i det sura äpplet. Jag har tänkt att samla mina utmaningar på bloggen under fliken ”utmaningar” så kan jag se om ett par år vilka jag har genomfört samt om jag lyckats eller misslyckats.

Ny utmaning!

Inom ett par veckor så kommer jag att ha bestämt mig för en ny utmaning som jag ska genomföra till sommaren. Är det någon som har förslag på utmaningar så tar jag tacksamt emot tips. Lite tankar just nu är Vandra efter kungsleden, Köpa en cykel och cykla långt så in i helvete åt nått håll :), bestiga kebnekaise kanske….jag vet inte riktigt. Men nästa utmaning hoppas jag verkligen att jag genomför, annars blir det flik mindre på bloggen efter sommaren, det kan du lita på. Jag hade inte tänkt att samla en massa misslyckanden under en flik på bloggen haha, nope.

Var ligger mitt fokus inför kommande vecka?

Ingen har väl vid det här laget missat att jag är Fingerprintägare och nästa vecka blir mycket spännande då GSMA world congress kör igång i Barcelona.  GSMA är världens största utställning för mobilindustrin och utställningen håller på mellan 22-25 februari. Fingerprint Cards tycker jag väl att jag har rätt bra koll på idag men det som ska bli riktigt intressant tycker jag är att få reda på hur det går för eventuella konkurrenter, vad kommer de visa upp?

Jag suktar också efter att få reda på mer om Fortum under nästa vecka, jag hoppas att det kommer någon nyhet som kan få mig att se vilken kurs företaget kommer ta framöver. Jag känner mig lite osäker på Företagets framtid och om de kommer att ha lika eller helst högre utdelning framöver om säg 5- 10 år. Till dagens kurs får man väldigt bra direktavkastning (över 9%) men företaget ska ju kunna leverera över tid också, där pendlar jag lite fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan.

Under nästa vecka kommer jag också att ha ögonen på Castellum. Blir det en sur vecka med nedgång så kommer jag nog att börja fylla på vid mellan 115-120 kr någonstans, det är vad jag tänker nu i alla fall. Jag gillar verkligen Castellum men är inte lika överförtjust i branschen, fastigheter är inte min favoritbransch (just nu)

Fokus på krigskassa

Såhär i efterhand kan jag väl säga att jag de senaste 6 månaderna tryckt in rätt mycket pengar på Avanza. Min krigskassa är relativt mitt investerade kapital rätt låg nu (Januari dipp) och med rådande marknad tänker jag att det kan vara klokt att vara beredd på det mesta. Så fokus nummer ett är att se till att jag har kapital att trycka in om det skulle bli jätterea framöver. Det är ett scenario jag inte tror på men som jag ändå vill vara beredd på.

 Jag ser fram emot kommande vecka!

7 reaktion på “Det blir inget….”

 1. Utmaning: gå caminho de santiago de compostella.

  Bäst vore om du har en månad men du behöver ju inte gå hela streckan. Kontakta mig om du vill ha mer info.

  1. Hej Marcus!

   Wooow, Jag har just Googlat ditt förslag, det var baske mig ingen dålig utmaning att vandra i 70 mil genom hela Spanien i en månads tid :). Har du gjort det? Snacka om skoskav och en imponerad drommare i så fall.

   Förlaget var absolut åt rätt håll men dock lite för mastigt för mig. Men jag sparar ditt förslag till framtiden, kommer jag igång med långdistansstrapatser så kan det absolut bli aktuellt i framtiden.

   Tack så hemsk mycket för förslaget, det uppskattas!

   1. Ah jag känner igen upplägget. Min systers man ställde upp i en tävling som hette Toughest förra sommaren. Undrar om det är samma tävling?

    Jag har tävlat grymt mycket i mitt liv tidigare (Idrottare) men söker mer efter en annan typ av utmaning nu som inte direkt handlar om tävling. Mer personlig utmaning typ….Överlevnadskurs eller nått i den stilen. Hmmm

    Tack för förlaget i alla fall, får fortsätta fundera! Ska inte du köra en egen utmaning till sommaren? Då kan vi sporra varandra under uppladdningen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *