Funderingar på jobbet

Har idag suttit på mitt arbete och funderat kring min strategi och hur jag ska placera pengar, hur jag ska lyckas spara ännu mer samt om jag har snålat lite för mycket på aktiefronten. (jag har jobbat lite också) Har ju tidigare  berättat att jag kommer att satsa på 70% fonder och 30% aktier första året. Detta eftersom att jag känner att jag kan för lite om aktier fortfarande. Jag kommer att se detta första år som ett år av lärande. Är det någon av er som läser och inte riktigt har vågat satsa fullt ut så uppmanar jag er att sätta igång nu. Om jag kan sätta mig in i börsen så lovar jag att ni kan också. Häng på!

Var ute och kollade lite aktiebloggar idag och upptäckte ett företag som jag faktiskt inte ens haft på min tankekarta att ta in i portföljen. Dejot började med att jag såg att Lundaluppen redan i Januari 2012 skrev en kort analys av företaget. När jag sen bloggade vidare lite såg jag att Petrusko hade tagit in företaget i sin portfölj. Tilläggas ska att företaget inte har sänkt sin ordinarie utdelning på över 30 år, det låter som ett stabilt företag i mina öron. Med en kurs på 198 kr idag så kan det absolut vara ett företag för min portfölj också! Vi får se om det kommer in!

Förövrigt så får jag för första gången idag sen jag började sätta in pengar på Avanza (16 Juni i år) känna på hur det känns att ligga back. Jäkla kina som gör alla så nervösa. (-1 466 står det under avkastningen idag.) Var 4000 upp för bara en vecka sedan, det svänger 🙂

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of