Om mig

Hej!

Idag, i skrivande stund 5 Januari 2019, när jag uppdaterar bloggen är jag 38 år gammal. Till sommaren blir jag 39, jisses vad hände egentligen? Sista tiden har åren bara swishat förbi. När jag startade bloggen var jag nyfyllda 35.  Till alla er unga som läser detta, det stämmer att tiden bara går fortare och fortare ju äldre du blir, så passa på att njuta. Snart är du också 40 år 🙂

Min bakgrund kan sammanfattas som att jag är en gammal elitsatsande idrottsperson med passion för utmaningar och som gärna söker kickar av olika slag. Jag är inte främmande för att ta chansningar i livet och jag tycker definitivt att man ska sätta guldkant på tillvaron om man känner för det.

Mitt aktieintresse, eller rättare sagt investeringsintresse, kom som en ren slump och från en tragedi i form av att min mamma dog i cancer. Det visade sig att hon hade ett större kapital sparat än vad någon i hennes närhet hade kunnat gissa och efter att bodelningen var klar så visade det sig att jag och mina syskon skulle förvalta et ganska stort arv som hon lämnade efter sig. Ingen av oss var förberedda på detta.

Nu har det gått ett par år sedan detta och jag är inte längre den riktiga rookien på börsen som jag en gång var. Jag är långt ifrån erfaren men jag känner mig betydligt tryggare nuförtiden i mina beslut jämfört med för ett par år sedan. Då det kändes som en ren djungel med alla nya begrepp som hela tiden dök upp. Det är inte lätt att vara ny på börsen.

Idag kallar jag mig ren utdelningsjägare vilket innebär att jag satsar helt och håller på aktier som jag tror kommer att stå sig även i tider när konjunkturen sviker. Alltså bolag som fortsätter ha ett bra kassaflöde och som år efter år levererar vinst. Det finns såklart ingen garanti på börsen men jag försöker undvika de värsta fallgroparna genom att diversifiera mig mot olika marknader och mot olika branscher.

Själva iden bygger på att satsa på Bolag som delar ut utdelning och sedan återinvestra denna i nya aktier som i sin tur genererar högre utdelning nästa gång. Min utdelningsresa har hittills sett ut såhär...

2015: Utdelningar = 1 341:-

2016: Utdelningar= 29 470:-

2017: Utdelningar= 48 171:-

2018: Utdelningar= 58 322:-

2019: Utdelningar= 73 234:-

www.fbindex.se, Länk

7
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AktiewikiKnugendrommarenMaria Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Aktiewiki
Guest

Hej!

Vi lanserade nyligen en lista med svenska aktiebloggar på vår sajt Aktiewiki (du hittar den här: aktiewiki.se/aktiebloggar), och vi undrar om du skulle vilja synas på den?

Om det är av intresse så får du gärna länka till aktiewiki.se från din blogg (t.ex. i blogglistan), så lägger vi till dig på listan! 🙂

Vänligen,
Aktiewiki-teamet

Maria
Guest

Hej igen Christer,

Jag hör bara av mig en sista gång för att se ifall ni kan tänkas vara intresserad gällande mina tidigare mejl?

Vi är som sagt fortfarande intresserade av ett samarbete.

Ser fram emot att höra från er!

Allt gott,

Maria
Guest

Hej på er, Jag hoppas allt är bra. Jag stötte på er hemsida och vi skulle vilja publicera material som passar in naturligt med ert innehåll och samtidigt hänvisar till våra egna klienter. Jag hoppas därför att vi skulle kunna påbörja ett samarbete. Vi består av ett internationellt team som utvecklar kvalitativa artiklar och blogginlägg. Som sagt tidigare, så samarbetar… Read more »

Maria
Guest

Hej Jag tänkte bara titta in för att se ifall detta kan tänkas vara av intresse?

Kontakta mig gärna via mejl om ni vill veta lite mer 🙂

Knugen
Guest

Hej Maria,
Jag är inte intresserad. Tack ändå!
//Knugen

Nu eller aldrig, mot ekonomisk frihet!