Funderar du på månadsutdelande bolag?

Vilka månadsutdelande bolag finns det egentligen?

Jag har ju några månadsutdelande bolag i portföljen. Mina heter Exchange Income Corp, Realty income Corp och EPR Properties. 2 Amerikanska bolag och ett Kanadensiskt. Jag har funderationer på att kanske ta in ett till månadsutdelande bolag. Men det blir nog fram emot sommaren i så fall.

Jag ser inga direkta nackdelar med att ha månadsutdelande bolag i portföljen och är det någon som inte håller med får ni gärna förklara varför. Jag tycker månadsutdelande bolag är ett bra komplement i en diversifierad portfölj. Värt att notera dock är att de månadsutdelande bolagen inte är de största bolagen – alltså S&P 500 bolag utan små och medelstora bolag.

För 2019 så finns det för den intresserade 41 stycken Amerikanska månadsutdelande bolag. Listan är kopierad från https://www.suredividend.com/ och klickar du på någon av länkarna så hamnar du på deras hemsida där du kan läsa mer om varje specifikt bolag samt lära dig mer om månadsutdelande aktier.

Ett tips för den som är ny är att slänga ett öga på payout ratio för bolagen. Payout ration visar vilken procentandel av företagets vinst som betalas ut till aktieägarna. För hög payout ratio kan visa på att bolagets utdelningar inte är hållbara i längden.

Företag

2 reaktion på “Funderar du på månadsutdelande bolag?”

    1. Hej Fredde!

      Vad kul att höra, jag önskar dig stort lycka till med dina investeringar framöver.
      Bloggar du så man kan följa dig eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *