Utdelningskalender

Hej!

Idag har jag försökt läsa på lite om Acadian Timber Corp, mitt Canadensiska skogsbolag. Jag har också sett lite intervjuer och klipp som jag hittat i internetdjungeln. Jag har väl befäst mitt tidigare antagande att USA marknaden och delar av den kanadensiska har dragit ned en del på husbyggandet, lite kallare nu än tidigare alltså. Dessutom så ligger det en del oro/risk inbakad i kursen eftersom man är orolig för skattehöjningar, framförallt från USA. Saken är den att om jag förstått det rätt så har priset på timmer ökat,vilket är bra, med efterfrågan har minskat något, vilket är något oroande.

När det gäller framtida vinster och hållbara utdelningar så är det givetvis svårt för en amatör som jag att sia om framtiden. Som jag tycker mig förstå så finns det risk för att utdelningen faktiskt kan komma att sänkas något framöver. Men jag är inte särskilt orolig för det då historien har visat att Acadian efter sänkningar har kommit tillbaka väldigt snabbt och höjt utdelningen året därefter. Det viktigaste är inte att utdelningarna höjs exakt varje år (även om jag föredrar det) utan att den totala utdelningen ur ett längre tidsperspektiv höjs. Ibland kanske det krävs justeringar i organisationen och då är det trots allt bättre att man justerar det som blivit fel hellre än att man betalar ut för mycket utdelning så att den långsiktiga businessen får lida.

Jag har också läst att det vart en hel del insiderköp vilket jag tycker känns tryggt. Jag tycker mig minnas att CEO köpte för 10 miljoner kronor eller nått sånt ganska nyligt – skönt.

Annars idag har jag påbörjat att skapa ett nytt utdelningsschema i Excel. Nu när jag börjar ha så pass många bolag så måste jag uppdatera sammanställningen och jag har hämtat inspiration från ”trygg pension” som nyligt la ut hennes utdelnings schema. Jag tyckte det såg bra ut så jag kopierade upplägget :). Jag har inte hunnit så långt ännu men så här ser det ut hittills…

Ha en trevlig lördag kväll!

2 reaktion på “Utdelningskalender”

 1. Hej
  Kul att du gillar min utdelningskalender!
  Det är bara två saker, dels att den mörka lila färgen gör att det är svårt att läsa texten, och dels att det inte går att förstora bilden. Måste tyvärr förstora hela webbsidans text för att kunna läsa vilka bolag du skrivit upp.
  TP

  1. Hej trygg pension!

   Ah syns det så dåligt? Jag får ta och byta färg till någon annan istället då!
   Tack för observationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *