I morgon redovisar Castellum

Hej!

Nya domstolsverket i Malmö – planerat färdigt 2021

I morgon sätter utdelningssäsongen i gång på allvar, för mig är det Castellum som är först ut. Vi aktieägare har blivit bortskämda av hur fruktansvärt välskött och solitt detta företag är och har varit under lång tid. Sen har ju såklart den generella marknaden hjälpt till och mer specifikt så har ju kontorsmarknaden i storstäderna varit riktigt het i många år nu. Lyssnar man på människor som kan branschen så verkar det ju ska fortsätta ytterligare några år till vilket jag som aktieägare såklart tackar för.

Castellum har som övergripande mål att öka förvaltningsresultatet med 10% och för 2018 så verkar det som att de kommer att överträffa detta. Efter vad jag läst från vd ordet i q3 så bedöms förvaltningsresultatet komma in på runt 14% för helåret vilket då troligen kommer att medföra en höjning av utdelningen på minst 10%. Senaste uthyrningsgraden som jag setts redovisa är över 93% och det är klart att så länge beläggningarna är uppe i de nivåerna så trillar ju cashen in.

Som jag ser det så finns det 2 reella hot mot Castellums fortsätta framgångar och det ena är att räntorna ska höjas vilket generellt inte är bra för fastighetsbolag. Det andra hotet är att konkurser, ni vet ”retaildöden” ska drabba Castellum. Nu vet jag inte i huvudet hur stor andel ”retailbutiker” som Castellum har i sin portfölj men jag tycker mig ha läst tidigare att den inte ska vara så stor.

Jag ser fram emot rapporten i morgon ”vilken kommer att vara bra” och så hoppas jag att Castellum fortsätter gå så här bra i många år till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *