Castellum sjunker på rapport

Hej!

I skrivande stund – kring 14.40 så är Castellum faktiskt ned på sin rapport. De redovisade ju en stark rapport där de slog analytikernas estimat ganska ordentligt – förvaltningsresultatet med 60 miljoner kronor och intäkterna med 28 miljoner. Dessutom höjdes utdelningen ännu mer än vad jag tror nästan någon hade gissat -15%. Kring 10 möjligtvis 12% var vad jag trodde men kul med en positiv överraskning.

Trots det fina resultatet så sjunker kursen idag på rapporten och det antar jag beror på att vd uttrycker att


”vissa tecken som tyder på en något trögare hyresmarknad”.


”det jättetryck på hyror som setts under 2018 inte är att vänta 2019”Aktiemarknaden reagerar ju oftast rätt skoningslöst mot framtida hot på samma sätt som den kan ta tar rejält fart på ganska lösryckta, men positiva tecken om framtiden.

Personligen är jag inte orolig alls eftersom att jag förväntar mig en något svalare marknad framöver. Jag upplever Castellum som ett väldigt välskött och pålitligt bolag som dessutom är mycket aktieägarvänligt – se bara på utdelningshöjningar 21 år i rad. Jag tror väldigt mycket på bolaget, särskilt ur ett långsiktigt perspektiv. Jag kommer öka i Castellum framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *