Nordea reflektion

Hej!

Idag har Nordea rapporterat för helåret och jag måste säga att det var knappt att jag lyfte ögonbrynet åt någonting. Jag har ikväll efter jobbet läst igenom tidningsartiklarna, läst rapportsiffrorna och VD ordet och ärligt talat var det egentligen ingenting som fångade mitt intresse.

Jag har alltid tyckt att bankernas rapporter just är lite ointressanta eftersom att jag har så svårt att förstå verksamheten. När det gäller banker så tycker jag makro informationen är mer intressant, med det menar jag ränteläge, politik och allmän konjunktur. Bankerna är vad de är.

Det som däremot var lite intressant att läsa var att läsa hur Christer Gardell- investmentfonden Cevians grundare, tillika nybliven storägare i Nordea och med över 2% av aktierna reagerade på rapporten. Nu när de har blivit så stora aktieägare så har de också bjudits in i valberedningen som tillsätter bankens styrelse och nu låter det som att de vill snygga till siffrorna inför nästkommande år. Det återstår att se hur deras engagemang kommer att forma framtiden men bara genom att läsa kommentarerna kring resultatet tycker jag att det låter som lite mindre socialpsykologiska medarbetarenketer och lite mer piska i verksamheten framöver :).

I övrigt tycker jag att det var kul att de höjde utdelningen…..visst gjorde dom det 🙂

2 reaktion på “Nordea reflektion”

 1. Gardell tycker ju om att sparka på ledningar och styrelse han inte själv valt och det brukar få liv i dem. Om det är långsiktigt bra är jag mindre säker på. Han verkar lite väl angelägen om att få kortsiktiga vinster.

  1. Hej Daniel!

   Gardell verkar vara en tuffing som inte skräder orden direkt. Jag kan tänka mig att det funkar med vissa människor och i vissa kontexter och det återstår att se hur stilen fungerar hos Nordea.

   När Wahlroos nu slutade så tänkte jag direkt att Gardell och Cevian hade något med saken att göra. Läste dock någon rubrik i morse att så inte var fallet.

   Blir kul att följa hur utvecklingen ter sig framöver dock!

   Ha det bra Danne!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *