Net Ent reflektion

Damnit!

Hej!

Ibland har man rätt och ibland har man fel. Den här gången hade jag fel, jag trodde Net Ent skulle stiga på rapport, men det gjorde de inte. Däremot visar det sig återigen att det blir väldigt kraftiga kursrörelser på rapportdagen för bolaget. Jag är inte helt säker men jag tror alla rapporter under 2018 visade kursrörelser på tvåsiffriga tal under hela 2018.

Jag vet inte hur ni tolkar rapporten men jag kan inte säga att jag tycker att den var så dålig ändå? Top Line (försäljningsintäkterna) steg rätt kraftigt jämfört med föregående år och ebitda låg i linje med förväntningarna för helåret. Däremot var ju tillväxten i Euro alldeles för låg på 2,3% och jag antar att det är just tillväxten som sätter krokben i hjulet. Ser man till rörelseresultatet så låg ju det justerat för engångskostnader också i linje med analytikernas förväntan så varför aktien sjunker så mycket det vet jag faktiskt inte.

Jag har snappat upp att politiken satt vissa krokben för lanseringarna i USA. Jag vet inte när den informationen nådde marknaden men givetvis så verkar ju den hämmande på kursen också. Här hoppas jag givetvis att buisnessen ska sätta fart eftersom att USA givetvis är en väldigt viktig marknad.

Hmmm, nae det var kanske ingen kanonrapport men heller ingen som direkt avskräcker mig från att fortsätta tro på bolaget, försäljningen verkar ju gå rätt bra om inte jag har missuppfattat något.

När det gäller utdelningen så har jag inte haft några förväntningar på höjningar så en ”ickesänkning” får väl ses som ett godkänt resultat. Visst finns det orosmoln men jag hoppas dock att vinsttillväxten kommer igång under 2019 med fler spelsläpp och intäkter från nya kunderna ATG och Svenska spel.

Varför tror du att kursen sjönk så mycket idag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *