Tele2 reflektion

Hej!

Idag har Tele2 rapporterat och man kan ju inte vara helt missnöjd när man ser att di`s rubrik lyder…..


Ett resultat som nådde förväntningarna, utsikter om större synergivinster efter Com Hem-affären och ett köttben om extrautdelning framåt sommaren gjorde ännu en gång Tele2-aktien till rapportvinnare.

Tyvärr kan jag inte läsa resten av innehållet eftersom att jag förstås vägrar att betala den hutlösa summan av 400 kr som de begär av sina prenumeranter – I MÅNADEN!? Det är rackarns dyrt alltså måste jag säga. Hursomhelst var rubriken trevlig läsning.

Jag har hunnit lyssna på en intervju med Anders Nilsson (VD Tele2) idag och det var första gången jag hörde honom representera bolaget. Jag har bara sett honom på bild tidigare. Svårt att avgöra vad han är för människa på 5 minuter intervju förstås men jag tyckte han gav ett sympatiskt intryck. Däremot tyckte jag att han svamlade till det lite när han pratade om synergieffekterna med Com Hem. Förstod inte riktigt hur han menade men sen när jag läste bokslutskommunikén så klarnade det. I bokslutskommunikén står det att….


Uppskattningen av synergieffekter från Com Hem-fusionen höjdes från 900 miljoner kronor till 1 350 miljoner kronor per år, varav 900 miljoner kronor är kostnadssynergier som väntas uppnås på tre år, upp från 450 miljoner kronor på fem år

Det ovanstående citat egentligen säger är att man guidar för en 100% uppgradering för kostnadsminskning som kommer att uppfyllas på 3 år i stället för på 5 år som man trodde först. Det låter ju bra!

Riktigt trevligt förstås också att man meddelar att man ska belöna aktieägarna framåt sommaren med en extrautdelning. Det var precis vad jag hade hoppats på. Nu har jag inga säkra siffror men jag läste eller hörde något om 3 kronor extra eller något sånt, det låter fin fint. Det skulle innebär en höjning från cirka 4300 till 7300 kronor i utdelning för mig. Tack Tele2!

När något av mina bolag rapporterar så har jag i princip alltid samma procedur för hur jag går tillväga.

 1. Jag läser förstås nyheterna i affärstidningarna
 2. Jag läser bokslutskommunikén
 3. Jag läser vd ordet

Det räcker tycker jag. Sen tycker jag att jag har en ganska bra överblick över hur bolaget generellt har presterat.

2 reaktion på “Tele2 reflektion”

  1. Hej procentpanik!

   Jag såg det idag, det var nytt för mig också – minns inte att jag hört det tidigare, eller också har det fallit bort i infomationsbruset.

   Hursomhelst välkommet för mig också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *